Tosiaan, olen valinnut blogilleni melko, jos nyt suoraan sanotaan, ehkä masentavankin nimen. Kuten sanottu, sen ei ole tarkoitus työntää pois lukijoita vaan saada hetkeksi miettimään elämän hetkellisyyttä ja sitä, mitä teemme tällä ajalla, joka meille annetaan. Luin tässä taannoin Dalai Laman ajatuksia kuolemasta ja hän kuvaili tilannetta seuraavasti:

 Elinaikamme hupenee eikä sitä voi jatkaa. Kukaan ei tiedä koska kuolee, mutta varmaa on, että se tapahtuu. Koska olemme kaikki tässä tilanteessa, on turhaa kiistellä tai tuhlata energiaa rahan ja omaisuuden haalimiseen. Luulemme usein hetkellisiä asioista pysyviksi ja takerrumme niihin. Tämä tuottaa tuskaa ja kärsimystä. Elämän hetkellisyyden tiedostamisen avulla voimme muuttaa asennettamme ja vapautua.

Voin hyvin samaistua näihin ajatuksiin. On toki niin, että meille ei ole aivan mahdollista ottaa joka päivästä kaikkea irti, emme esimerkiksi voi ”elää kuten viimeistä päivää” joka päivä jos se tarkoittaa toimintaa, johon resurssimme eivät riitä. On kuitenkin olemassa hyvää elämää joka päivä, vaikka se ei tarkoittaisikaan matkustamista ja rellestämistä. Asiat, jotka meidät tekevät onnellisiksi kun eivät useimmitenkaan liity materiaan tai extreme-kokemuksiin vaan niihin ihmisiin, jotka ovat ympärillämme. Tiedostamalla olemisemme hetkellisyyden joka päivä tiedostamme samalla ne asiat, jotka saavat meidät nauttimaan jokaisesta päivästä ja voimme elää senkin päivän edistäen näitä tuntemuksia.

Melkoisen filosofista pohdintaa tähän alkuun. Mutta ehkäpä tämä avasi mietteitäni ja syitä nimen taustalla.

Huolimatta blogin otsikosta ja kirjoituksissani esiintuomasta kritiikistä, tahdon kertoa lukijoille, että blogin takana on hyvinkin positiivinen ja iloinen henkilö. En eroa muista mitenkään muutoin kuin että minua on olemassa vain yksi, niin kuin kaikkia muitakin. Olen erityisesti viimeisen vuoden aikana alkanut pohtia elämää laajemmin ja erityisesti yrittänyt löytää syitä omalle käyttäytymiselleni eri tilanteissa ja ylipäätään tunnistaa tekojeni perimmäisiä syitä. Tämä on tuonut minut uudenlaiseen maailmaan, jossa elän tietoisemmin kuin ennen ja opin koko ajan kyseenalaistamaan asioita enemmän ja enemmän. Olen vieläkin polkuni alkuvaiheessa, mutta suunnattoman iloinen jo tapahtuneista oivalluksista, joiden ansiosta elämäni on onnellisempaa ja pystyn nauttimaan paremmin kokemuksista ja samalla oppimaan virheistäni vajoamatta synkkyyteen.

Blogin edetessä pohdin lisää ilmiöitä ja kokemuksia, jotka tavalla tai toisella koskettavat omaa elämääni ja saavat minut pohtimaan erityisesti jotain asiaa tavassamme elää. Samalla tulen valottamaan hieman lisää omaa itseäni ja oivalluksiani, jotka toivottavasti auttaisivat muitakin ainakin jollain keinoin oppimaan ja tulemaan tietoisiksi asioista, jotka muuten jäisivät vaille tärkeää huomiota.

Toivotan kaikki sydämellisesti tervetulleeksi mukaan matkalleni!
Cogito ergo sum. Ajattelen, siis olen!